Johannes kapret sprintseieren i Kollen

Johannes Thingnes Bø seilte inn til en imponerende førsteplass på finale-helgens første dag i Kollen. Marte Olsbu ble beste norske kvinne med 6. plass.  

På fredagens skiskyttersprint i Holmenkollen var det nordmannen Johannes Thingnes Bø som toppet pallen etter et imponerende løp og feilfri skyting. Han vant foran det franske skiskytter-esset Martin Fourcade.

– Det er alltid godt å avslutte med stil, og i alle fall her i Kollen. Jeg synes det er så deilig at vi avslutter her, og kan ta helt fri på mandag, sa en tydelig fornøyd og glad sprint-vinner Johannes Thingnes Bø til NRK etter løpet.

En god start på finalehelgen

Etter en utfordrende sesong med noen «stang ut», var det åpenbart stort for yngste blad Bø å vinne på hjemmebane.

– Det er det største man kan vinne utenom mesterskap. Det er kjempeartig, og det ser ut som  jeg nå får lønn for strevet. Det er blir nye muligheter i morgen, sa Johannes Thingnes Bø til NRK da det ble klart at seieren var klar.

Totalt regner Holmenkollen Skifestival med at om lag 5000 ivrige tilskuere var innom arenaen på finalehelgens første dag. Flere barnehager og skolebarn tok turen for å heie på utøverne.

På kvinnesiden var finske Mari Laukkanen som vant rennet. Det er hennes første seier i verdenscupen. Laukkanen vant foran de franske jentene Justine Braisaz og Anais Bescond.

Gleder seg til nok en folkefest

Lørdag og søndag er det ventet opp mot 20.000 tilskuere, blant dem mange tilreisende fra Tyskland, Frankrike og Tsjekkia.

– Vi er veldig spente på de to neste dagene, og ser frem til nok en folkefest i Holmenkollen. Vi er stolte av å få arrangere selveste verdenscupfinalen på hjemmebane, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, som arrangerer skiskytterfinalen for første gang.

LES MER: Kjøp billetter til Holmenkollen Skiskytterfest her!