Laura Dahlmeier – den tyske stjernen

Jenta som er født i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland debuterte i verdenscupen i skiskyting som 19-åring og vant sitt første verdenscuprenn under sprinten to år senere i Nové Mesto na Morave i 2015.

FØDT: 22. august 1993
HØYDE: 163 cm
VEKT: 53 kg
HJEMSTED: Garmisch-Partenkirchen
SKITYPE: Fisher
RIFLE: Anschutz

I 2014 representerte skiskytteren Laura Dahlmeier (23) Tyskland under OL i Sotsji.  Dahlmeier bemerket seg under verdensmesterskapet i skiskyting i 2015 da hun tok sølv på jaktstarten og gikk på det tyske stafettlaget som tok gull i Kontiolahti.

Laura Dahlmeier hilser på Kong Harald i Holmenkollen under VM 2016.

Laura Dahlmeier hilser på Kong Harald i Holmenkollen under VM 2016.

Året etter beviste Tyskeren god progresjon og styrke da hun tok hele fem medaljer, blant annet sitt første individuelle gull på Jaktstarten under fjorårets skiskytter-VM i Holmenkollen. 23-åringens resultater fikk mye oppmerksomhet og skiskytteren ble omtalt som stjerna på det tyske damelaget etter en suksessfull sesong.

23-åringen har som mål å stille til alle konkurransene i 2017- sesongen, og har gjort det suverent i Kollen tidligere. Verdenseliten i skiskyting kan derfor forvente hard konkurranse under Holmenkollen Skiskytterfest 17. – 19. mars og vi gleder oss til å se henne i sporet!

LES MER: Vil du se Laura Dahlmeier i Kollen? Kjøp billetter her!