Skiskyting bringer folk sammen

Skiskytterfesten i Holmenkollen er nok et bevis på at skiskyting bringer folk sammen. Fra tribunen heier vennegjenger fra både Russland, Norge og Tyskland for å heie frem sine favoritter.

Den russiske gjengen som har pyntet seg i flotte kostymer for anledningen, samles hvert år for å følge utøverne i verdenscupen. De møttes i Anterselva, Italia i fjor og har møttes hver gang siden. De er alle fra ulike russiske byer, men verdenscupen i skiskyting bringer dem sammen. Prinsessen kledd de russiske fargene roper ut at Tarjei Bø er den absolutte favoritten, mens hun slenger store kyss og heiarop.

Foto: Åse Marie Madsen

Denne vennegjengen samles fra ulike russiske byer for å heie i Kollen. Foto: Åse Marie Madsen

Tradisjon og tro

Ved mål gang står en gjeng fra Voss, en plass de har hatt fast siden ca slutten av 90-tallet. Flere av dem er veteraner som støtter de norske utøverene i Kollen. Flere av gjengen er her for sitt 16. år på rad, for spesielt å heie frem favoritten Ole Einar Bjørndalen.

Hele gjengen er flott kledd i de norske fargene fra topp til tå. Alt fra bukse, gensere, skjerf, slips og luer. Ikke minst er gjengen kanonengasjerte og lager godt med liv, med både flagg festet i lange stokker og digre «skrangler» av tre.

Det er ingen tvil om at verdenscupen bringer nasjoner sammen for en real skiskytterfest!

LES MER: Kjøp billetter til siste finaledag her!